Vi jobber med: Energi og miljø

Byggevarer er en viktig del av en bærekraftig bygg- og anleggsnæring, der energi, klima og sirkulær økonomi er viktige stikkord sammen med standardisering og digitalisering.  

Med det sterke miljøfokuset i samfunnet generelt og i byggenæringen spesielt mener vi at norske kortreiste varer produsert med ren energi og strenge krav til utslipp kan bidra til reduserte klimabelastninger. Byggevarer er investeringsvarer som inngår i bygg og konstruksjoner, og har lang levetid. Mange byggevarer bidrar til reduserte miljøbelastninger i form av energibruk eller redusert vedlikehold.  

Vi er derfor særlig opptatt av at man gjør helhetlige miljøvurderinger over byggverkets levetid som vil bidra til økt energieffektivitet, lavere klimagassutslipp og sirkulære løsninger. 

Aktuelle energi- og miljøsaker:

  1. Det trengs et krafttak for norsk byggevareindustri

    Det blåser opp til en perfekt storm for mange norske byggevareprodusenter. Etter 2 år med økende råvarepriser, økte transportkostnader og tilleggskostnader i forbindelse med Corona, har økte energipriser vært siste tilskudd i kostnadsgaloppen. Det er på tide at myndighetene innser at store og små byggevareprodusenter er en viktig nøkkel for å få Norge gjennom det grønne skiftet.

Lurer du på noe? Ta kontakt!

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: