Vi jobber med: Energi og miljø

Byggevarer er en viktig del av en bærekraftig bygg- og anleggsnæring, der energi, klima og sirkulær økonomi er viktige stikkord sammen med standardisering og digitalisering.  

Med det sterke miljøfokuset i samfunnet generelt og i byggenæringen spesielt mener vi at norske kortreiste varer produsert med ren energi og strenge krav til utslipp kan bidra til reduserte klimabelastninger. Byggevarer er investeringsvarer som inngår i bygg og konstruksjoner, og har lang levetid. Mange byggevarer bidrar til reduserte miljøbelastninger i form av energibruk eller redusert vedlikehold.  

Vi er derfor særlig opptatt av at man gjør helhetlige miljøvurderinger over byggverkets levetid som vil bidra til økt energieffektivitet, lavere klimagassutslipp og sirkulære løsninger. 

Aktuelle energi- og miljøsaker:

  1. Handlingsplanen for energieffektivisering – en stor skuffelse

    Dagen før statsbudsjettet for 2024 legges frem, ble Regjeringens "Handlingsplan for energieffektivisering" presentert. Kortversjonen er at både forbrukerorganisasjoner, bransjeorganisasjoner og miljøorganisasjonene er svært skuffet siden planen på langt nær presenterer hvordan energi skal frigjøres til andre formål, eksempelvis elektrifisering av eksempelvis industrien.

Lurer du på noe? Ta kontakt!

  • Jøns Sjøgren
  • Administrerende direktør
  • Trine Dyrstad Pettersen
  • Teknisk sjef

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: