Artikler

Vis filtrering

133 resultater

Type artikkel
Velg område
133 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Norsk solkraft har stort potensial på bygg

  Byggevareindustriens Forening har sammen med Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg, NBBL, Solenergiklyngen og Nelfo, bedt Multiconsult se på det teknoøkonomisk potensial for solkraft på bygg. Rapporten konkluderer med at solkraft på bygg kan dekke halvparten av Norges kraftforbruk. Men hvor mye av dette potensialet er lønnsomt å bygge ut?

 2. Handlingsplanen for energieffektivisering – en stor skuffelse

  Dagen før statsbudsjettet for 2024 legges frem, ble Regjeringens "Handlingsplan for energieffektivisering" presentert. Kortversjonen er at både forbrukerorganisasjoner, bransjeorganisasjoner og miljøorganisasjonene er svært skuffet siden planen på langt nær presenterer hvordan energi skal frigjøres til andre formål, eksempelvis elektrifisering av eksempelvis industrien.

 3. Les Byggevareindustriens innspill til regjeringens handlingsplan for energieffektivisering

  I et felles innspill til regjeringens handlingsplan for energieffektivisering har 35 miljø-, forbruker-, arbeidstaker- og bransjeorganisasjoner uttrykt støtte til et mål om å begrense energibruken i bygg til maksimalt 69 TWh innen 2030. Dette målet ble lansert av LO og NHO som en del av en nasjonal strategi for energieffektivisering. I 2022 var energiforbruket i bygningsmassen 79 TWh, ifølge SSB.

 4. Enova styrker energieffektivisering med tre støtteprogrammer

  Enova har lansert tre nye programmer med mål om å fremme energieffektivisering i eksisterende bygg. Disse programmene retter seg mot ulike sektorer og har som formål å redusere energikostnader og gjøre bygg mer attraktive. Det vil være konkurranse om støttemidler, og søknadsfristene varierer for de ulike målgruppene.

 5. Internasjonal buildingSMART konferanse på Lillestrøm

  buildingSMART International Standards Summit arrangeres Lillestrøm fra 18. til 21. september i år. Dette er en 4-dagers konferanse arrangert av buildingSMART International og buildingSMART Norge. Nedenfor kan du lese litt om hvorfor du bør delta.

 6. BEAst Supply 4.0 prosjektet

  Elektroniske bestillinger effektiviserer logistikken og reduserer transaksjonskostnadene i byggenæringen. I dette prosjektet har Skanska, Saint-Gobain Distribution og Byggma har som testet ut implementering og bruk av handelsmeldingene ordre, ordrebekreftelse, pakkseddel og faktura.

 7. Byggevareindustrien på Arendalsuka

  Denne uka har Arendalsuka gått av stabelen, med rekordhøy deltakelse. Denne politikk-festivalen har utviklet seg til å bli et møtested der man må være, og Byggevareindustrien var også representert. Også i år er klima- og miljø hovedsaken, mens AI - kunstig intelligens og digitalisering får stadig mer oppmerksomhet.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: