Byggevareindustrien

Gå BNLs temaside om korona-situasjonen

Innhold

Godt byggevaresalg i mars tross Corona-krise

Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i mars 2020 økte med 7,4 % sammenlignet med samme måned i 2019. Selv etter at Corona-krisen slo inn for alvor 12. mars, har byggeplassene stort sett gått som normalt. Dette har medført at byggevaresalget også har holdt seg oppe, sier Jøns Sjøgren, adm direktør i Byggevareindustriens Forening.

Betongbaserte byggevarer hadde i mars en oppgang på 3,0 %, trebaserte produkter en oppgang på 11,1 %, mens øvrige byggevarer hadde en oppgang på 8,2 %. Det var én salgsdag mer i år (22) sammenlignet med 2019. Hittil i år ligger det totale byggevaresalget 3,5 % foran fjoråret.

Norske byggevareprodusenter har vært opptatt av å holde hjulene i gang, og det har vi foreløpig klart, sier Sjøgren. Akkurat nå er byggeaktiviteten i Norge relativ god, men hvis ikke boligprodusenter, entreprenører og byggmestre får påfyll av nye oppdrag, vil byggeaktiviteten i store deler av landet stoppe gradvis opp utover sommeren og høsten. Dette vil ramme byggenæringen og norsk byggevareindustri hardt, forsetter han. Statlige og kommunale byggherrer må nå sette i gang nye byggeprosjekter. Samtidig er det viktig at de husholdningene som har trygge jobber, benytter muligheten til å gjennomføre oppussing og rehabilitering av egen bolig, avslutter Sjøgren.

Last ned rapporten her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: