Innhold

Byggevaresalget i april

Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i april 2020 var 6,3 % høyere sammenlignet med samme måned i 2019. - Dette forteller at det har vært jobbet godt med smittevernstiltak på byggeplassene, og at man har klart å holde byggeaktiviteten i gang i Norge, sier Jøns Sjøgren, adm direktør i Byggevareindustriens Forening.

Betongbaserte byggevarer hadde i april en nedgang på 1,8 %, mens øvrige byggevarer økte med 5,9 %. Størst økning hadde trebaserte produkter med en oppgang på 19,1 % sammenlignet med april i 2019. Påsken var i sin helhet i april både i 2020 og i 2019, og det var samme antall salgsdager. Hittil i år ligger det totale byggevaresalget 3,8 % foran fjoråret.

- Selv om aktiviteten er bra nå, er vi bekymret for fremtiden, forteller Sjøgren. Medlemsbedriftene våre forteller at man nå tærer på ordrereservene, og ferske tall viser at nyboligsalget stuper.  –Vi risikerer at Koronakrisen treffer byggenæringen for alvor utover høsten, dersom det ikke kommer inn nye oppdrag, sier han.  Vi ber om at regjeringen raskt bidrar til å stimulere etterspørselen i både privat og offentlig sektor. Dette er avgjørende for å opprettholde sysselsetting i byggenæringen, avslutter Sjøgren.

Last ned rapporten her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: