Byggevareindustrien

Gå BNLs temaside om korona-situasjonen

Innhold

Byggevaresalget gikk ned i mai

Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i mai 2020 falt 2 % sammenlignet med samme måned i 2019. En årsak til dette er nok at det var én salgsdag mindre i år enn i 2019, sier Jøns Sjøgren adm direktør i Byggevareindustriens Forening.

Betongbaserte byggevarer hadde i mai en nedgang på 4,7 %, mens trebaserte produkter hadde en salgsnedgang på 4,6. Øvrige byggevarer økte med 1,1 %. Hittil i år ligger det totale byggevaresalget 2,1 % foran fjoråret.

- Salget av byggevarer holder seg oppe på grunn allerede igangsatte byggeprosjekter - godt hjulpet av et bra forbrukermarked i våres, sier Sjøgren. Stortingets tiltakspakker har i liten grad truffet våre bedrifter, og det haster nå med tiltak som kan stimulere etterspørselen i både privat og offentlig sektor, sier han.  Norske byggevareprodusenter er en viktig del av løsningen for å nå Norges klimamål på kort og lang sikt, og et av tiltakene vi har bedt om er at Enovatilskuddet utvides til å også omfatte trinnvise bygningstekniske tiltak for boliger, avslutter Sjøgren.

Last ned rapporten her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: