Innhold

Har du tilstrekkelig dokumentasjon til å omsette en byggevare?

Direktoratet for byggkvalitet lanserer en digital sjekkliste som hjelper firmaer med å finne ut om de har riktig produktdokumentasjon for sin byggevare.

20 byggevarer med tilpassede sjekklister

Når man skal selge byggevarer må firmaet selv vite om de har tilstrekkelig produktdokumentasjon for å kunne omsette byggevaren. Hvilken dokumentasjon som kreves for å omsette byggevaren varierer etter hvilket produkt det er snakk om.

- For å gjøre det enkelt å finne ut om man har riktig dokumentasjon, har vi laget en sjekkliste på nett, sier seniorrådgiver Hanne Prestmo i Direktoratet for byggkvalitet (DiBK).

Sjekklisten er først og fremst laget for alle produsenter, importører og distributører av byggevarer i Norge, men kan også brukes av andre som vil sjekke dokumentasjonskravene.

Direktoratet har laget spesifikke sjekklister for 20 byggevarer. Dette er byggevarer vi ofte får spørsmål om. Det er også mulig å bruke en egen sjekkliste for å vurdere dokumentasjonen til andre produkter, og DiBK tar gjerne også innspill til produkter de kan lage nye sjekklister for.

Nye nettsider om produktdokumentasjon

Samtidig med lanseringen av sjekklistene, er informasjonen om byggevarer på dibk.no pusset opp.

Nettsidene inkludert sjekklistene finner en på https://dibk.no/byggevarer/

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: