#49 100 % resirkulert tilslag av knust betong

Unicon med 100 % resirkulert tilslag av knust betong.

Tidligere i år gjennomførte Unicon og Veidekke en storskala prøvestøp med ferdigbetong i Lavkarbonklassen Ekstrem og resirkulert tilslag av knust betong. Målet var å dokumentere sementens herdeutvikling, og om det resirkulerte tilslaget vil ha betydning for utstøping.

Prøvestøpen var vellykket så nå tar de steget videre sammen med Veidekke, og Unicon leverer betong med 100 % resirkulert tilslag. 

Betongen som brukes i prosjektet, er utviklet i et samarbeide mellom Veidekke sitt Ulven prosjekt og Fagsjef Berit Gudding Petersen i Unicon AS. Dette er ekstremvarianten av lavkarbonbetong som inneholder CEM III/B med 100 prosent resirkulert tilslaget av knust betong.

Erfaringen etter fullskala prøvestøpen er meget gode. Det resirkulerte tilslaget er av god kvalitet, og fungerer som ønsket i betongproduksjonen. Ikke minst er gevinsten stor, ved at oppbruk av riveavfall fra betong sparer naturressurser og reduserer deponibehovet.

– Dette er det første prosjektet i Norge hvor man bruker 100 prosent resirkulert tilslag i en slik miljøvennlig betong, antakeligvis er vi også først i verden, sier Salg- og Markedsdirektør Bent Einar Nygren i Unicon AS

Les mer om prosjektet her

Les mer om prøvestøpen

Les mer om Unicons lavkarbonbetong 

Les mer om hvordan bestille klimaeffektiv betong 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: