#47 Reduserer gipsavfall

Foto: Byggmesteren

Foto: Byggmesteren

Norgips og gründerselskapet Splitlift bidrar til å redusere gipsavfallet

Norgips og Optimera har valgt å tre inn som pilotkunder i utviklingsløpet med logistikkroboten Splitlift som deler opp og plukker ut ønsket antall plater ut fra de store gipspallene som leveres til byggevarehandelen.  

Gründerteamet Rune Møkkelgård og Jørgen Valstrand har utviklet dagens prototype av logistikkroboten som gjør det mulig å sortere ut ønsket antall plater fra hele paller, kombinere og så pakke ulike plater i en sending. På denne måten vil man lettere kunne levere et eksakt antall plater til byggeplasser, uten manuelle og dyre arbeidsoperasjoner som i dag brukes.  

Utfordringen er å splitte pallene så skånsomt at det ikke oppstår skader på platene, og dermed unngår at plater må kasseres i utplukkingen.  

I tillegg må platene pakkes slik at en unngår transportskader. Da unngår man både at det leveres mere plater enn det er behov for i prosjektet, og unngår at det oppstår uønsket avfall.  

Splitlift testes nå ut ved logistikkanlegget til Optimera. Basert på erfaringene derfra, videreutvikles løsningene til også å inkludere forenklet emballering av pakkene som skal ut på byggeplass. Som pilotkunde hos Splitlift, ser Norgips at dette kan være en interessant løsning for håndtering av gips på deres fabrikk og lager.

Les mer her 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: