#43 Fasadeløsning designet for ombruk

Spilka lanserer et bærekraftig og revolusjonerende festesystem for fasader.

I dag blir fasadeplater, eller ytterkledning om man vil, i all hovedsak festet med skruer i trelekter. Denne løsningen har mange utfordringer som råte, skader fra termiske bevegelser, materialsvinn og lang monteringstid. I tillegg er det liten grad av ombruk, og på toppen av det hele er det reklamasjoner i milliardklassen hvert eneste år. Dette påfører både bransjen og samfunnet enorme kostnader. 

Med de nye festesystemet Fixade, festes gjenbrukbare fasadeplater med klips i stedet for skruer, noe som gjør det enkelt å demontere og gjenbruke fasadeplatene. Festesystemet i seg selv er designet for ombruk og kan brukes om igjen uten noen form for bearbeiding.  

Fixade fjerner også kilder til råteskader, halverer monteringstiden og redusert mengden kapp/avfall på byggeplassen. I tillegg fjerner systemet problemer og feil som oppstår i forbindelse med termiske bevegelser. En får en dermed en fasade som krever minimalt med vedlikehold, og holder hele byggets levetid. Dette sparer både entreprenører og byggherrer for store kostnader og er gode nyheter for miljøet. 

Fixade er også et svært fleksibelt system som kan brukes på alt ifra den minste hytte til det største næringsbygg. 

 Les mer her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: