#4 Trefiberisolasjon – en kortreist og fornybar råvare

Hunton utnytter kortreist restprodukt fra trelastindustrien i produksjon av trefiberisolasjon

Treflis er Huntons viktigste råstoff i den nye fabrikken på Gjøvik som produserer trefiberisolasjon. Denne treflisa kommer fra lokale sagbruk slik at den er både kortreist og er et restprodukt fra trelastproduksjonen. I tillegg kommer alt trevirke som Hunton bruker i produksjonen fra PEFC™-sertifisert skogbruk. 

Ved å bruke restkappet fra tømmerstokken som råvare bidrar Hunton til maksimal ressursutnyttelse av treet og miljøbelastningen knyttet til isolasjonsproduksjon av holdes på et lavt nivå.  

Den nye fabrikken som er den eneste i sitt slag i Norden ble åpnet i 2019, og leverer trefiberisolasjon til det nordiske og nord-Europeiske markedet Det er alltid hyggelig når ny produksjon åpner i Norge, noe også Erna Solberg trakk fram da hun offisielt åpnet fabrikken.   

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon leveres både som plater og som innblåsingsisolasjonEtter ett års drift i den nye fabrikken som bruker elektrisk kraft i produksjonen kan Hunton presentere miljøegenskapene til produktene i egne EPDer med gode utslippstall 

Ler mer

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: