#32 Integrert EPD i BIM

Betongelementforeningen har utviklet et verktøy som integrerer EPD i BIM.

Fredag 19. mars lanserte Betongelementforeningen et nytt verktøy som bidrar til å redusere klimagassutslippene fra betongelementleveransene.  

Ved å koble bedriftens prosjektspesifikke EPDer opp mot BIMen får du et prosjektspesifikt miljøregnskap som gjenspeiler leveransen, fra produksjon til ferdig levert. Dette gir et dynamisk klimagassregnskap hvor man i tillegg til å se på enkeltelementene ser helheten av bygget og leveransen.  

Fra å være et pilotprosjekt sammen med NORSUS har Betongelementforeningen sammen med BuildingPoint Scandinavia og LCA.no utviklet EPD-Tagger, verktøyet som integrerer EPD og BIM. 

Med dette verktøyet får byggherrene, rådgiverne og betongelementleverandørene presise klimagassberegninger tidlig i prosjektet, og forenkler arbeidet med å optimalisere totale klimagassutslipp fra betongelementleveransen med reduserte klimagassutslipp som resultat. 

Se lanseringen av verktøyet på Betongelementforeningens facebook-sider eller les mer om dette på Betongelementforeningens hjemmesider. 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: