#25 Opplæring via webinarer også for byggevareindustrien

Webinarer ble en meget god løsning for Leca Norge.

Leca Norge har som svært mange andre bedrifter opplevd hvor vanskelig det er å besøke kunder under koronaen. Da måtte man tenke annerledes.  

- Da koronaen gjorde sitt inntog opplevde vi at kundene ikke lenger kunne eller ville ta imot oss, sier Truls Børresen, salgs og markedsansvarlig i Leca Norge AS. - Vårt salgsarbeid består normalt i hovedsak av å oppsøke kunder på byggeplasser og kontorer. Det er slik vi gir produktopplæring, diskuterer løsninger og forhandler priser og prosjekter. Spesielt bruker vi mye tid på opplæringsbiten. 

Heldigvis finnes det gode digitale verktøy som kan avhjelpe situasjonen. Som mange andre hoppet Leca ganske raskt på en modell med webinarer 

- Det kan jeg si, at dette er noe vi skal fortsette med, også når koronaen har gitt seg, sier Børresen.  

Meget effektivt 

Børresen trekker fram flere fordeler. - Det er faktisk ekstremt effektivt. Med svært lite tidsforbruk kan vi treffe mange mennesker på én gang. På et webinar har vi vanligvis mellom 50 og 100 deltakere. Hvis vi skulle truffet de samme menneskene fysisk, vil det tatt ukevis, hvis i det hele tatt mulig. Bare det å gjøre avtaler med alle disse ville vært en betydelig jobb. Og så er det selvfølgelig helt smittesikkert. 

Mange temaer, men nyhetene er mest populære 

Leca har holdt webinarer om svært forskjellige temaer. - Heldigvis har vi flinke folk og produkteksperter som trives også med den digitale kommunikasjonen. Vi har hatt webinarer om Leca-vegger og lettklinker-løsninger. For øvrig tilbyr vi også såkalte webinar on demand. Er det ting du vil vite mer om, er det bare å melde fra, så lager vi webinar om det også.  

Men det som har trukket flest folk, ser faktisk ut til å være våre helt nye satsningsområder: Overvannshåndtering og grønne tak. Der har vi også truffet helt nye kundegrupper. 

Alle webinarene blir forøvrig tatt opp på video og legges ut fortløpende på YouTubeSå hvis du ikke har tid og anledning når webinarene avholdes, vil du allikevel kunne se dem i etterkant. 

Her kan du følge med på fremtidige webinarer og søke om webinar on demand

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: