#21 Et nytt konstruksjonsmateriale

Foamrox er et nytt konstruksjonsmateriale av resirkulert glass med en utvendig polyureamembran

Foamrox er et nytt konstruksjonsmateriale som inneholder en kjerne av celleglass, som er ekspandert resirkulert glass, og en utvendig coating av polyurea, kjent som en ett av verdens sterkeste materialer.  

Selskapet, med samme navn som produktet, har utviklet Foamrox-produktet og leverer nå konstruksjoner til norske vei- og jernbanetunneler. I første omgang leverer Foamrox produkter til ikke-bærende konstruksjoner som for eksempel nødstasjoner, nødutganger, tekniske rom og trekkekummer. 

Men bedriften har ingen planer om å stoppe der, men planlegger videre utvikling slik at Foamrox også kan brukes til selve hvelvingen i tunnelen, altså tak og vegger. Foamrox veier betydelig mindre enn konkurrentene og er samtidig både brannsikkert, vanntett og isolerende.  

Lave klimagassutslipp er et viktig mål for Foamrox for å være konkurransedyktig. Celleglasset som brukes er produsert av 100% resirkulert glassI dag produseres produktene i Tyskland, men bedriften er godt i gang med å planlegge et eget produksjonsanlegg for celleglass-platene i Norge. På denne måte vil de kunne benytte seg av kortreist returglass og fornybar strøm i produksjonen, noe som vil gi lavere klimagassutslipp. I tillegg veier Foamrox-produktene betydelig mindre enn konkurrentene, noe som gir store reduksjoner i klimagassutslipp fra transport og montering. Klimagass-utslippene er selvfølgelig dokumentert gjennom EPD. 

Les mer

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: