#17 Spennende dag på fabrikkbesøk

Glasopor bidrar til rekruttering gjennom spennende jobbskyggedag

Denne innovasjonen er ikke som andre saker blant de 50 byggevareinnovasjonene, men like fullt interessant. Hvordan byggevareindustrien bidrar til å øke interessen for industri- og byggenæringen hos ungdom som skal gjøre utdannings- og yrkesvalg etter hvert?  

Jo, invitere to skoleungdom på et spennende opplegg som både viser sirkulær økonomi i praksis og hele industriprosessen fra råvarebehandling til det ferdige Glasopor-produktet.  

På sin ferd fra Årvoll og glasskontaineren der glassflasker ble levert, via gjenvinningsanlegget, fikk guttene et innblikk i moderne helautomatisert byggevareproduksjon og magien som skjer underveis i prosessen frem til endelig produkt som bygg – og anleggsnæringen kan ta i bruk.  

Skoleungdommen fikk også et innblikk i hva Glasopor kan brukes til, miljødokumentasjon, kvalitets- og ledelsessystem og ikke minst HMS (som guttene før besøket trodde betydde Hold Munnen Stille) og sikkerhetstiltak som er helt nødvendig for at de ansatte skal være trygge på jobb. Mye nytt som en i alle fall ikke lærer på skolen. 

Under middagen etter dagens to fabrikkbesøk boblet Morten over av begeistring. Ingen tvil om at han skal jobbe i byggenæringen når han blir stor, men skal han bli industridesigner som Jens, byggingeniør som mamma, elektroingeniør som pappa eller fabrikksjef som Svend? Han skulle i alle fall se om fikk seg sommerjobb på Sirkel, for det var en god måte å få en "fot innafor" før han skulle klatre videre på karrierestigen innen byggenæringen  

 Besøket ble selvfølgelig rapportert tilbake til skolen gjennom film slik at også resten av klassen fikk en lite innblikk fra byggevareindustrien – en verden de fleste ikke har noe forhold til. Som et såkorn når karrierevalg etter hvert skal tas.  

For mer info, se filmen som Morten og Endre viste klassen 

For mer info om Glasopor

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: