#14 Integrerte solceller i flat betongtakstein

Skarpnes har utviklet og produserer flat solstein

Skarpnes har utviklet en flat betong takstein med integrert solcelle. Solcelle-taksteinen følger formen på Skarpnes Flat uten solcelle, noe som gjør at taket får et mye mer harmonisk utseende enn for eksempel innfelte eller utenpåliggende paneler.  

Produksjon av Skarpnes Flat, og montasje av solcellepanel foregår på fabrikken i Grimstad, og solsteinen har de samme egenskapene og kvalitet som en ordinær takstein når det gjelder vanntetthet og estetikk, samtidig som de lager strøm.  

Solcelletakstein egner seg best ved nybygg eller renovering av tak. Da blir det minst kostnad og man unngår ekstraarbeid sammenliknet med å legge vanlige takstein. Det kan byttes ut eksisterende takstein også, men ofte må det lektes om og i mange tilfeller også byttes ut sløyfer og undertak.  

Siden det er 2 og 2 stein som er parallellkoblet vil ikke hele eller store deler av taket falle ut hvis det skulle komme skygge på en stein. Hver enkelt stein er også mindre enn tradisjonelle paneler. Dette gjør det mulig å tilpasse det slik at solsteinen kan benyttes på en større del av taket. 

Les mer

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: