#13 Nytt tak-system med integrerte solceller

Lindab har utviklet et nytt taksystem med integrerte solceller 

I det nye komplette taksystemet LindabSolarRoof har man integrert solceller i Lindabs tidløse takprofil. Tynne fleksible tynnfilmsolceller limes på Lindabs ulike metalltak-profiler i fabrikken slik at solcellene er integrert i taket. Dette bidrar til redusert installasjons- og håndteringskostnader på byggeplassen, minimerer transport og sikrer kvaliteten.  

Ved at solcellene er integrert unngår man utenpåliggende solcellepaneler, og forenkler montering på byggeplassen siden solcellene og takprofilene monteres samtidig. Dette innebærer også at man oppnår et mer eller mindre enhetlig utseende på taket ved at solcellene er integrert i profilene, og unngår ulikt arkitektoniske forskjeller på taket.  

Solpanelene styres av en innovativ vekselretter, som sammen med optimizere skaper et fleksibelt system med kontroll på panelnivå. Dette gjør energiproduksjonen høyere siden hvert panel kan styres individuelt, uavhengig av om et annet panel skyggelegges, er defekt eller rett og slett har en dårligere virkningsgrad.  

Les mer om systemet her 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: