Vellykket studietur til Brussel

Medlemmer fra Byggevareindustrien besøkte Norges Hus i Brussel og møtte representanter fra EU kommisjonen.

Byggevareindustrien har en lang tradisjon med å organisere studieturer for sine medlemmer. Denne gangen gikk turen til Brussel. Brussel er det administrative og kulturelle senteret i Belgia. Byen er videre hovedsete for Den europeiske unionen (EU) og for en rekke andre internasjonale organisasjoner.

Mange av rammebetingelsene for norsk byggevareindustri blir bestemt i Brussel. Lover og regler blir utformet i EU og implementeres i Norge.

30 personer deltok på turen der man satte fokus på det grønne skiftet og sirkulær økonomi. Torsdag besøkte vi EU-delegasjonen og den norske ambassaden. Fredag var det fagdag der vi først fikk en innføring i EUs institusjoner og Norges forhold til EU gjennom EØS avtalen.  Deretter redegjorde NHOs representanter i Brussel hvordan de jobber for å ivareta norske bedrifters interesser. Til slutt fikk en grundig gjennomgang av endringene i byggevareforordningen og hvordan EU-kommisjonen jobber med digitalisering av byggenæringen.

Det var også tid til å nyte kulturelle og arkitektoniske opplevelser og faglige samtaler i kombinasjon med god mat og drikke.

Se programmet og presentasjonene fra fagdagen her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: