Byggevareindustrien

Gå BNLs temaside om korona-situasjonen

Innhold

  • Byggevareindustrien
  • Boligprodusentenes Forening krever maskinlesbar produktinformasjon innen 2022

Boligprodusentenes Forening krever maskinlesbar produktinformasjon innen 2022

Hus

Boligprodusentenes Forening har denne uken varslet at de vil kreve maskinlesbar produktinformasjon innen utløpet av 2022 fra sine leverandører.

Dette gjelder alle byggevarer, inklusive rør, elektro, ventilasjon mv. For Byggevareindustrien betyr dette at bedriftene kan forvente å få dette kravet i forhandlinger fremover. 

-  Vi er i dialog med Boligprodusentene og er enige om å "gå i takt" for at vi sammen kan finne gode, standardiserte og effektive løsninger slik at byggevareprodusenter kan oppfylle kravet, sier Jøns Sjøgren.  Byggevareindustrien har deltatt aktivt i arbeidet med å utarbeide produktdatamaler (PDT) gjennom Standard Norge komiteen SN/K 374. - Det blir nå viktig å finne ut hvordan vi best organiserer arbeidet fremover, fortsetter han. - Vi er opptatt av å levere den produktinformasjonen kundene og offentlige myndigheter krever, men det er viktig at dette blir gjort på en standardisert måte, samtidig som at byggevareprodusentene beholder eierskapet og kontrollen over egne produktdata, avslutter Sjøgren.

Les brevet fra Boligprodusentenes Forening her.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: