Byggevareindustrien

Gå BNLs temaside om korona-situasjonen

Innhold

Avfallsfrie byggeplasser

"Å kjøpe mer materialer enn vi har behov for, sortere, returnere og til slutt betale for å bli kvitt det, er en dårlig løsning både for lommeboken og for miljøet."

11 toneangivende byggherrer har derfor samlet seg om et felles krav om avfallsfrie byggeplasser og inviterer til dialogkonferanse 8.april 2019.

Avfallsfrie byggeplasser handler om å utvikle en produksjon som ikke genererer avfall, hverken på byggeplass eller ute hos produsent. Dette fordrer et samspill mellom byggherrer, entreprenører og leverandører/produsenter.

Formålet med fellesinitiativet for avfallsfrie byggeplasser er å motivere entreprenører og produsenter til å utvikle ny teknologi, produksjon og løsninger som muliggjør avfallsfrie byggeplasser ved å stille krav, gå i dialog med markedet om utfordringer og muligheter, og tilrettelegge for at de beste prosjektene kan få støtte fra Miljøteknologiordningen og andre relevante støtteordninger for utvikling av nye løsninger.  

Meld deg på dialogkonferanse på Næringslivets hus 8. april 2019 og hør om ambisjonene til byggherrene bak fellesinitiativet for avfallsfrie byggeplasser, og bidra med dine innspill til hvordan vi kan oppnå det.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: