Byggevareindustrien

Gå BNLs temaside om korona-situasjonen

Innhold

Arendalsuka - Hvilken klimaeffekt får materialvalg i bygg?

Statsråd Ola Elvestuen overrekkes ny forskningsrapport med overraskende resultater om klimagassutslipp fra tre- og betongkonstruksjoner under Arendalsuka.

Under Arendalsuka arrangerer Byggevareindustriens forening et seminar om klimaeffekten fra materialvalg i bygg. Byggsektoren hevdes å være 40 %-næringen, men for klimagassutslipp stemmer ikke denne beskrivelsen viser ny rapport fra Asplan Viak.

Selv om klimagassutslippene fra byggenæringen er betydelig mindre enn 40 %, utgjør byggematerialene halvparten av næringens utslipp, og importerte byggevarer utgjør en svært stor andel av disse utslippene. Seminaret setter søkelys på tiltak og ny kunnskap for å bidra til å redusere disse utslippene.

Er norske byggevarer mer klimaeffektive enn importerte varer, og hva skal til for å lykkes i konkurransen med utenlandske aktører? Vi får høre om klimavennlig betong, men er markedet klar for denne? Statsbygg som en representant for byggherrene forteller hvordan de jobber med å redusere utslippene fra materialer.

Østfoldforskning presenterer overraskende resultater fra den helt ferske forskningsrapporten "Klimagassregnskap av tre- og betongkonstruksjoner". Denne rapport vil være et viktig bidrag til økt kunnskap om klimagassutslipp fra tre- og betongkonstruksjoner i kontorbygg med ulike antall etasjer.

På tampen av seminaret overrekkes statsråd Ola Elvestuen (V) rapporten som han tar med seg i det politiske arbeidet med å videreutvikle hele byggenæringen i en mer bærekraftig retning.

Mer om seminaret som finner sted 14. aug kl. 13.00 på Thon Hotel Arendal her.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: